Veelgestelde vragen over tekstprojecten

Als tekstschrijver krijg ik veel vragen voorgelegd. Hieronder een aantal antwoorden. U kunt ook even kijken op de pagina hoe werkt het. Staat uw vraag er niet bij of wilt u uitgebreider antwoord? Bel of mail even en leg uw vraag aan mij voor!

Wat kan ik verwachten bij De Taaltaxi?

Taaltalent, dat allereerst – of u nu SEO webteksten of een boekvertaling nodig heeft. Verder een schat aan ervaring en een universitaire achtergrond. De Taaltaxi schrijft op doelgroep en slaat een brug tussen uw organisatie en de lezers. Ook voor redactie, correctie en vertalingen kunt u bij De Taaltaxi terecht. U kunt rekenen op heldere afspraken, korte lijnen en maatwerk van hoge kwaliteit.

Schrijven op doelgroep: wat wil dat zeggen?

U laat tekst schrijven omdat u mensen wilt bereiken: uw doelgroep. Maar u wekt hun interesse alleen als de tekst goed op hen is afgestemd. Woordkeuze, zinslengte, stijl en toon luisteren daarbij heel nauw. Daarom neemt De Taaltaxi grondig met u door wie uw doelgroepen zijn en wat u aan hen wilt vertellen. Uw tekst wordt dus helemaal op maat geschreven.

Wat kan De Taaltaxi betekenen voor de promotie van mijn organisatie?

Heel veel als het gaat om tekst. De Taaltaxi schrijft teksten voor websites en nieuwsbrieven, social media en blogs, flyers en persberichten, brochures en artikelen… Het tekstbureau kan u dus heel wat schrijfwerk uit handen nemen. U heeft één aanspreekpunt, aanzienlijk minder hoofdbrekens en uw organisatie komt professioneel voor de dag.

Wie zijn de opdrachtgevers van De Taaltaxi?

Verschillende overheden en bedrijven schakelen voor hun tekstwerk De Taaltaxi in. Provincie en gemeente, uitgeverijen en vertaalbureaus en daarnaast kleinere ondernemingen in allerlei branches: van museum tot camping. Er gingen u heel wat organisaties voor. Kijk maar op de pagina opdrachtgevers.

Ik heb een nieuwe website. Waar moet ik beginnen?

U laat een mooie website ontwerpen en bouwen. Die moet straks worden gevuld. Voor professionele content kunt u bij De Taaltaxi terecht. Samen met u stelt De Taaltaxi eerst een gedegen contentplan op. Het doel: een heldere site met pakkende webteksten – geoptimaliseerd als u wilt.

Wat zijn SEO webteksten?

SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO teksten zijn geoptimaliseerd zodat zoekmachines als Google ze beter vinden. Daardoor scoren ze hoger bij de zoekresultaten – en wordt uw site beter gevonden. Heel belangrijk dus! De Taaltaxi levert SEO teksten, ofwel geoptimaliseerde content voor uw website.

Kan De Taaltaxi mijn website bijhouden?

Het is van groot belang dat er regelmatig ‘verse’ content op uw website verschijnt. Een website die niet wordt ververst met nieuwe tekst, zakt snel in rang bij de resultaten van de zoekmachines. De Taaltaxi levert frisse nieuwe webteksten, zodat uw website up-to-date blijft én interessant voor bezoekers en zoekmachines.

Kan ik mijn social media promotie aan De Taaltaxi uitbesteden?

Jazeker. De Taaltaxi kan de promotie van uw organisatie via social media als Facebook, Linkedin en Instagram bijhouden. Desgewenst gecombineerd met het schrijven van nieuwsberichten of blogs voor uw website.

Welke talen vertaalt De Taaltaxi?

De Taaltaxi vertaalt teksten uit het Italiaans en Engels naar het Nederlands. Vertaalster Harriët van den Heuvel van De Taaltaxi is native speaker Nederlands, heeft een universitaire studie Italiaanse Taal en Letterkunde afgerond en heeft jarenlange ervaring met het vertalen van teksten uit het Italiaans en het Engels. Een greep uit de vertaalprojecten vindt u in de portfolio.

Hoe besteed ik een tekstproject uit aan De Taaltaxi?

Per mail of telefoon nemen we het project goed door. Wat zijn uw wensen, wat is het doel van de tekst, wie zijn uw doelgroepen, wat is een haalbare deadline… Als alles duidelijk is, stuurt De Taaltaxi u vrijblijvend een offerte voor de tekstklus. Gaat u akkoord, dan bevestigt u de opdracht per mail en kan het tekstwerk van start.

Wat is jullie levertijd?

De levertijd van een tekst/vertaling hangt sterk af van de grootte en complexiteit van de opdracht. En van de lopende projecten bij De Taaltaxi. Wilt u tekstwerk uitbesteden, neem dan zo tijdig mogelijk contact op om uw plannen/project te bespreken. De Taaltaxi kan dan een offerte uitbrengen en uw project vast inplannen.

Heeft De Taaltaxi een minimum tarief?

Dat klopt. Het minimumtarief bedraagt € 50,-. Ook als het schrijfwerk maar 15 minuten vergt. Er gaat namelijk ook tijd zitten in het bespreken en afhandelen van een opdracht per mail en telefoon. Een opdracht doornemen, een tekst schrijven en vervolgens redigeren en corrigeren, de tekst met begeleidend mailtje opsturen, het doornemen van eventuele vragen en opmerkingen… Het hoort er allemaal bij. Goede service is bij elke tekstklus inbegrepen!

Waarom staan er geen teksttarieven op de website?

Omdat schrijven maatwerk is. Elke klus is weer anders. Daarom wil De Taaltaxi een project altijd eerst bespreken en een tekst voor redactie of vertaling altijd eerst zien. Zodat de tekstschrijver een goede prijsopgave kan doen en we beiden weten wat we kunnen verwachten van elkaar. Dat werkt wel zo prettig!