De tekstschrijver achter De Taaltaxi

Tekst corrigeren, teksten schrijven, vertalen, tolken, redigeren… Het zijn verschillende vakken, maar voor mij één en hetzelfde: een spel met taal. Anders gezegd: ik ben een talenmens. En oprichter van De Taaltaxi.

Mijn naam is Harriët van den Heuvel. Ik verblijf afwisselend in Assen en op Bonaire, waar ik dagelijks puzzel met woorden en zinnen.

Talige leerschool
Toen ik op mijn twaalfde alle boeken op de jeugdafdeling van de bibliotheek uit had, zeiden mijn ouders dat ik maar naar het Gymnasium moest gaan. Een goede zet: daar wisten ze wel raad met talenonderwijs. Zes jaar later deed ik aan het Stedelijk Gymnasium Arnhem eindexamen in Nederlands, Duits, Frans, Engels, Grieks, Latijn en… geschiedenis. Omdat er niet méér taalvakken waren.

Op naar de Universiteit van Utrecht: na een jaar Turkse Talen en Culturen koos ik voor Italiaanse Taal en Letterkunde. Mijn laatste studiejaar studeerde ik aan de Università degli Studi in Bologna. In 1993 behaalde ik mijn doctoraal.

Academisch geschoolde taalkundige
Met die doctoraalbul op zak mocht ik me taalkundige noemen en kon ik beginnen met het polijsten van mijn kennis. Stijl, syntaxis, semantiek, grammatica en spelling – ze hebben voor mij geen geheimen. Een taalstudie is de perfecte basis voor een carrière in de schriftelijke communicatie. Een basis die ik heb uitgebouwd met cursussen op het vlak van communicatie, coaching en internetmarketing.

Tekstbureau en taalinstituut

Sinds mijn afstuderen werk ik fulltime als vertaler, schrijver, algemeen redacteur en redacteur webcontent voor ondernemingen en overheden. In 1996 richtte ik een eigen tekstbureau op. 

Op mijn cv treft u een overzicht van studie, tekstwerk en vertaalwerk.

Zoekt u een vakbekwame en creatieve tekstschrijver, vertaler, tekstcorrector of webredacteur? Kortom, een schrijftalent? Bel of mail om kennis te maken!