Nieuws

12
okt

Goede vertaler gezocht

Een ervaren vertaler weet waar hij het over heeft. Dat klinkt logisch, maar het is een serieuze zaak: in dit vak is het hebben van veel kennis onontbeerlijk. Niet alleen … Lees verder »

9
jun

Taalexpert

Als talenwonder word je geboren, maar het talenwonder-gen is slechts enkelen gegeven. De meeste mensen moeten keihard werken als ze een tweede taal willen leren. Maar met wat aanleg en … Lees verder »

20
mei

Goede tekstschrijver gezocht

Wordt er een tekstschrijver gezocht, dan veer ik op. Dat is vast een kolfje naar mijn hand. Voordat er 1 letter op het beeldscherm is verschenen, is er al veel … Lees verder »

25
feb

Taalmissers

Als je een vreemde taal leert, is een taalmisser zó gemaakt. Geeft niks, dat zorgt voor extra sfeer! In mijn lessen Italiaans is het vaak raak. Zo vertelde een cursist … Lees verder »

19
sep

Een vreemde taal!

De cursussen Italiaans gaan weer van start en het aantal aanmeldingen groeit met het jaar. Heel verstandig, die cursisten van mij! Want wie Italiaans als tweede taal spreekt, heeft meer … Lees verder »

11
aug

Een raar taaltje

“Ha, met mij! Ik zit hier op een terrasje in het zonnetje, heerlijk! Op dat ene pleintje weet je wel, waar dat bloemenstalletje staat. Oh, momentje hoor… Meisje! Mag ik nog … Lees verder »

30
jun

Vertalen is een vak

‘Druk de knop in de machine’, stond er in de handleiding van mijn nieuwe fototoestel. Veiligheidshalve heb ik toch maar wat minder geweld gebruikt. Vertalen is een vak. Helaas is … Lees verder »

15
mei

Leenwoorden over the top

Go Dutch! Geen positief begrip helaas. Maar ik bedoel het letterlijk. Want het Engels rukt meer en meer op in onze taal. Ook in tijdschriften, of moet ik zeggen magazines, … Lees verder »

2
mei

Webwinkeltaal

Je stapt een winkel in. Dan is het toch fijn als je daar een assortiment op maat aantreft dat aantrekkelijk is uitgestald. En het is ook prettig als je met … Lees verder »

10
apr

Simpele taal

Geen idee wie er mee is begonnen. Maar opeens was daar in alle tijdschriften de Jip-en-Janneketaal. Sommige magazines hielden nog een tijd stug vast aan hun mooie volzinnen, maar uiteindelijk … Lees verder »