Nieuws

25
feb

Taalmissers

Als je een vreemde taal leert, is een taalmisser zó gemaakt. Geeft niks, dat zorgt voor extra sfeer! In mijn lessen Italiaans is het vaak raak. Zo vertelde een cursist … Lees verder »

19
sep

Een vreemde taal!

De cursussen Italiaans gaan weer van start en het aantal aanmeldingen groeit met het jaar. Heel verstandig, die cursisten van mij! Want wie Italiaans als tweede taal spreekt, heeft meer … Lees verder »

11
aug

Een raar taaltje

“Ha, met mij! Ik zit hier op een terrasje in het zonnetje, heerlijk! Op dat ene pleintje weet je wel, waar dat bloemenstalletje staat. Oh, momentje hoor… Meisje! Mag ik nog … Lees verder »

30
jun

Vertalen is een vak

‘Druk de knop in de machine’, stond er in de handleiding van mijn nieuwe fototoestel. Veiligheidshalve heb ik toch maar wat minder geweld gebruikt. Vertalen is een vak. Helaas is … Lees verder »

15
mei

Leenwoorden over the top

Go Dutch! Geen positief begrip helaas. Maar ik bedoel het letterlijk. Want het Engels rukt meer en meer op in onze taal. Ook in tijdschriften, of moet ik zeggen magazines, … Lees verder »

2
mei

Webwinkeltaal

Je stapt een winkel in. Dan is het toch fijn als je daar een assortiment op maat aantreft dat aantrekkelijk is uitgestald. En het is ook prettig als je met … Lees verder »

10
apr

Simpele taal

Geen idee wie er mee is begonnen. Maar opeens was daar in alle tijdschriften de Jip-en-Janneketaal. Sommige magazines hielden nog een tijd stug vast aan hun mooie volzinnen, maar uiteindelijk … Lees verder »

23
mrt

Mag ik even?

Even. Typisch Nederlands om dit woord overal tussendoor te gooien. Vooral in e-mails duikt het veelvuldig op. We kwamen erop tijdens de Italiaanse les. Apri la porta? Wil jij de … Lees verder »

8
mrt

Tekstschrijver zonder UIT knop

Als tekstschrijver speel je de hele dag met taal. Het toetsenbord ratelt, de spraakherkenningssoftware draait op volle toeren. Ook in klad, op briefjes en in schriftjes, gaat het spel met … Lees verder »