Tekstschrijver zonder UIT knop

Als tekstschrijver speel je de hele dag met taal. Het toetsenbord ratelt, de spraakherkenningssoftware draait op volle toeren.

Ook in klad, op briefjes en in schriftjes, gaat het spel met taal door. En voor je het weet, zit je met een rode pen de reclamefolders te corrigeren zoals een ander een sudoku maakt. (Dit heet beroepsdeformatie.)

Verhalen gaan door je hoofd als je in het bos wandelt en de mooiste zinnen borrelen altijd op als je net in bed ligt. Kort gezegd: een tekstschrijver heeft geen UIT knop als het gaat om taal.

 

Ik zal me even voorstellen: mijn naam is Harriët van den Heuvel. Ik ben tekstschrijver en vertaler én eigenaar van tekstbureau De Taaltaxi. Waar ik ben, daar is mijn bedrijf. Meestal is dat in Veenhuizen, maar soms ook overzee.

 

Tekstbureau De Taaltaxi

Je bent beland op mijn gloednieuwe website. Hier lees je wat voor teksten ik zoal produceer: van geoptimaliseerde webcontent tot magazine vertalingen.

Bij het schrijven van een goede tekst komt heel wat denkwerk en creativiteit kijken. Het is precies die mix die me zo aantrekt: je hersens laten kraken en iets moois maken.

 

Taalspel en tekstpraatjes

Ben je een taalliefhebber? Op deze nieuwspagina verschijnen met regelmaat blogs over taal. Over de kracht van het woord, onvergetelijke spraakverwarringen, de opmars van het internetjargon en de invloed van onze ‘doe-maar-gewoon’ cultuur op het Nederlands.

 

  • Waarom drijft Nederlands leren een buitenlander tot wanhoop?
  • Wat is een SEO tekst nou precies?
  • En waarom is taal zonder woorden zeker zo belangrijk als verbale taal?

 

Je gaat het hier allemaal lezen. En als je de Facebookpagina van De Taaltaxi liket, blijf je op de hoogte!

 

Van tekstzorgen naar verzorgde tekst

Breek je hoofd niet te lang en besteed je tekstwerk lekker uit aan De Taaltaxi. Je krijgt tekst op maat retour.

Wil je weten wat ik al heb geschreven? Je ziet het in mijn portfolio. En… ik maak graag persoonlijk kennis. Bel of mail dus gerust om te ontdekken wat De Taaltaxi voor je kan betekenen!

 

portfolio tekstschrijven De Taaltaxi